Norell Möbler

Norell - om oss

Norell har varit ett familjeföretag sedan det grundades år 1954 av Arne Norell. Idag för vi hans arv vidare genom att tillverka handgjorda och egendesignade möbler här i Sverige. Somliga modeller har ritats av Arne och karaktäriseras av hans unika formspråk, medan övriga modeller har ritats av hans dotter Marie eller andra svenska formgivare.
Norell värdesätter funktion, hantverk, hållbarhet och tidlös design. Alla möbler tillverkas för hand i vår fabrik i Småland. Vi arbetar med svenska material av god kvalitet. Samtidigt har våra kunder en stor valmöjlighet beträffande tyger från hela världen. Dessutom finns möjlighet till omklädsel vilket våra skickliga hantverkare utför på fabriken. Vi eftersträvar att våra möbler ska hålla länge. En livstid om inte längre.

Under åren har vi utvecklat både klassiska och moderna möbler som kan tillgodose många olika behov. Norells design har vid flertalet tillfällen vunnit utmärkelser och priser. Bland annat fåtöljen Ari vann "Showpiece Of The Year" av British Furniture Manufacturers år 1973. Våra möbler finns representerade på många olika platser runtom i världen. Ambassader, riksdagshuset, hotell, och givetvis i privata hem.

Vi hoppas ni finner en Norell som tilltalar just er. En Norellmöbel är en investering i svensk design som kommer finnas med er länge.