(Foto: Sara Ligorria-Tramp, www.stylebyemilyhenderson.com)

TYGER & OMKLÄDSEL

I butiken väljer du din modell. Därefter har du full valmöjlighet mellan tyger, läder, färg, ben och bets. Detta ger dig möjlighet att skapa en möbel som är både personlig och unik. De i butiken hjälper dig gärna med tygval och ger råd om stoppning samt andra detaljer. Butiken förmedlar och beställer. Du kan även kontakta oss för mer information info@norellmobel.se


Tyger

Vi vill erbjuda våra kunder så mycket valfrihet som möjligt. Därför tillhandahåller vi samtliga möbeltyger på marknaden, både svenska och utländska. Bland våra tygleverantörer finns Designers Guild, Romo, Villa Nova, Kirkby Design samt Black edition. Har du ett unikt önskemål gör vi vårt bästa för att uppfylla det.


Klädsel

Alla modeller tillverkas i valfritt tyg eller läder. Det finns fast klädsel eller avtagbar klädsel. Fast klädsel är standard, men många modeller kan beställas med avtagbar klädsel. Sitt- och ryggdynor är alltid sydda med avtagbar klädsel och är vändbara. Läderdynor är inte vändbara eftersom undersidan måste vara ventilerande. Vi levererar klädslar både till nyare och äldre Norell-modeller. Avtagbara klädslar kan monteras av kunden.

 


Omklädsel

Vi klär även om egna modeller på fabriken i Aneby. Både äldre och nyare modeller. Det går också att köpa dynor och delar ifall de behöver bytas ut. Kontakta oss för hjälp med tygval och offert. Vi hämtar och lämnar på er hemadress. Det lönar sig jämfört med att köpa en ny soffa. Arbetet att klä om en soffa kostar ca 12000-14000 kr, och att klä om en fåtölj ca 7000-8000 kr. Tygkostnader tillkommer med ca 500-1000 kr per meter tyg. En 3-sits soffa drar 12-15 meter tyg, medan en fåtölj drar ca 5-7 meter tyg. Även moms och frakt tillkommer. Kontakta oss på info@norellmobel.se eller ring kundservice på tel 0380-404 80 för mer information.

 


Ben

Ben tillverkas i lackad bok, betsad bok eller i vissa fall ek. En del modeller har ben eller underreden i blank eller matt krom. Klotben, svarvade ben eller raka ben är standard. Vissa modeller kan levereras med den ena eller den andra varianten.


Hjul

Alla Howardmodeller är försedda med hjul i mässing eller krom på de svarvade frambenen. Vid köp av Howardmodell med hjul i mässing medföljer golvskydd i brons med ingjuten logotyp ”Norell”. För kromhjul är golvskydden gjutna i aluminium.