HÅLLBARHET

Våra tyger

Tyg ger många möjligheter med färger, tryck och textur för att ge dina möbler en personlig touch.

Våra tygleverantörer är noggrant utvalda och de är engagerade i sitt ekologiska och sociala ansvar som företag. Vi ser hela tiden över vår leveranskedja, inklusive återvinning av förpackningsmaterial, på ett sätt som förbättrar miljön för våra kunder där det är möjligt.

 

Läder

Vi använder läder från de svenska företagen Tärnsjö och Elmo. Efter många års erfarenhet är deras kunskap om vegetabiliskt och vattenbaserat garvat läder oöverträffad. De välkomnar innovation och seriöst hållbarhetsarbete så att deras konsumenter kan lita på deras premiumkvalitet.

För dem är hållbarhet väldigt enkelt. Jorden var här före oss, inte tvärtom. Det är naturligt att respektera både miljö och människor. Våra leverantörer tar ansvar för sin del i naturens kretslopp och söker alltid nya sätt att förbättra processernas hållbarhet.

 

Trä

Vi tillverkar våra möbler i ask, ek, teak och bok. Sirocco är tillverkad i ask, ek eller teak. Ilona och Inca görs bara i bok.Vår teak odlas hållbart och är mycket exklusiv. Därför har den ett högre pris.

Ett mer prisvärt alternativ till teak är ask/bok med teakbets. Vi tillhandahåller betsar i en mängd olika färger utvalda för att vara hållbara. Vårt naturliga trä är behandlat med miljövänlig olja.

 

Stoppning

Våra möbler är omsorgsfullt handgjorda på vår fabrik i Sverige med endast de bästa materialen. Det är faktiskt samma fabrik som Arne Norell byggde på 1960-talet. Vi gör unik skandinavisk design som håller.

När det är möjligt använder vi naturlatex, eller naturgummi som det också kallas, som fyllning i våra möbler. Det är ett naturligt framställt material från gummiträdet. Detta material har många goda egenskaper som gör det till ett utmärkt val för komfort. Naturlatex har en öppen cellstruktur vilket gör att den andas och leder bort överskottsvärme. Med en förmåga att forma sig efter kroppen bidrar den till att upprätthålla en god cirkulation runt kroppen samtidigt som den ger god komfort. Naturlatex fungerar tryckavlastande och känns mjuk, men tål höga belastningar och har lång livslängd.

Naturlatex används till exempel i vår fåtölj Sirocco.