Fåtölj Inca

Design: Arne Norell
Beskrivning Mått & Fakta

Beskrivning

Originell fåtölj med stomme av svarvad bok, formgiven av Arne Norell. Undersits, stödläder och remmar i Tärnsjöläder. Dynorna tillverkas som standard i Elmoläder med stoppning av kallskum och fibervadd. Inca har vunnit stor uppmärksamhet internationellt och är en favorit hos många inredare i världen. Handgjord på vår fabrik i Småland av exklusivt skandinaviskt läder och bokträ. Varje Inca-fåtölj tillverkas med stor omsorg helt enligt Arne Norells originalritningar. Fåtöljen är en av flera designmöbler som Arne Norell ritade på samma tema: Inca, Ilona, Kontiki och Sirocco. Du kan skapa dig en personlig färgkombination genom att välja bland flertalet läderfärger och betser.

Mått & Fakta

Mått

Fåtölj B80 x D91 x H90 cm
Pall B77 x D57 x H43 cm


Övrigt

Stomme av bok.
Klädsel i valfri.
Demonterbar.

Stödläderdetaljerna kan fås i, brunt, naturellt eller svart läder. Dyna i brunt, naturellt eller svart läder.

Köp/Kontakta oss   Färgalternativ

”Vi designar och producerar möbler med kvalité och omtanke. Varje möbel blir ett konstverk i sig och en del av svensk designhistoria. Vi gör möbler som du och dina nära och kära kommer att ha glädje av länge.”

Färgalternativ

På din Norell-möbel väljer du själv färg på läder, canvas och bets. De färger som visas här är våra standardutföranden. Ibland kan vi hjälpa kunder som önskar en unik färg – du är välkommen att kontakta oss på info@norellmobel.se eller tel 0380-404 80 med sådana förfrågningar.

Plymåläder

Plymåläder är det mjuka lädret som används till dynor/kuddar. De läderfärger som visas nedan kan användas till samtliga modeller, inte bara produkten i bild.

 

Våra läder kommer från de främsta tillverkarna på marknaden. Om du önskar ett annat läder kan du välja bland våra leverantörer Elmo Leather, Tärnsjö Garveri, Sørensen Leather eller Camo.

 

För mer information och beställning av läderprover kontakta oss på tel 0380-404 80 eller e-post info@norellmobel.se. Vi skickar kostnadsfria läderprover vid förfrågan.

 

Klicka på bilden för större format 

Stödläder

Stöd- & remläder är det kraftigare lädret som används till att göra remmar samt stödstruktur runt dynorna på modeller såsom Ari, Ilona, Inca och Sirocco. För Ari har du dessutom möjligheten att klä dina remmar i samma plymåläder som används till dynan så att du får en perfekt färgmatchning mellan remmar och dyna.

För mer information och beställning av läderprover kontakta oss på tel 0380-404 80 eller e-post info@norellmobel.se.

Klicka på bilden för större format.

Träfinish

Vi tillverkar våra möbler i träslagen ask, ek, teak och bok. Teak är ett exklusivt träslag och den teak vi använder är dessutom hållbart odlad. Därför har också teak ett betydligt högre pris. Som ett prisvärt alternativ till teak erbjuder vi teak bets. Sirocco tillverkas i ask, ek, teak eller valnöt. Ilona och Inca tillverkas enbart i bok.

 

Bets tillhandahålls i flertalet nyanser och betsprover skickas kostnadsfritt på begäran. För mer information och beställning av prover kontakta oss på tel 0380-404 80 eller e-post info@norellmobel.se.

 

Klicka på bilden för större format 

Canvas

Canvas är ett tygmaterial tillverkat av hampa. Vi erbjuder även ett brett sortiment av tyger från de mest välrenommerade tillverkarna på marknaden. Läs mer om våra tyger.

 

För mer information kontakta oss på info@norellmobel.se eller tel 070-886 44 80 och 070-560 90 76.

 

Klicka på bilden för större format